De Filmacademie opent haar deuren!

De Nederlandse Filmacademie opent haar deuren!
in samenwerking met Young Global People & The Other Network

Ben jij nieuwsgierig naar de toekomstige makers van de Nederlandse cinema?
Op woensdag 30 oktober 2019 a.s. organiseren Young Global People, The Other Network en de Nederlandse Filmacademie een inspiratiemiddag en netwerkbijeenkomst op de Nederlandse Filmacademie. Tijdens deze middag geven we je graag een kijkje geven achter de schermen van de Filmacademie, nodigen we sprekers uit de film- en mediawereld uit en presenteren studenten en alumni van de Filmacademie hun werk.

Vorige week studeerden 86 studenten van de Nederlandse Filmacademie af tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival in Eye Filmmuseum. Zij maakten samen dertien korte films die in de eerste week van juli in Eye worden gedraaid en vanaf 7 juli elke week op NPO3 te zien zijn. Op initiatief van de studenten zijn deze eindexamenfilms opvallend multicultureel gecast. Ze schreven een manifest over het gebrek aan diversiteit in de Nederlandse cinema. En voegden vervolgens de daad bij het woord: de eindexamenfilms van 2019 zijn kleurrijker dan ooit.

Tijdens deze inspiratiemiddag en netwerkbijeenkomst laten we eindexamenfilms zien en kan je de makers ontmoeten. Daarnaast bespreken we welke stappen de Nederlandse Filmacademie en studenten verder kunnen ondernemen om de opleiding én daarmee de Nederlandse filmwereld meer divers en inclusief te maken.

Noteer 30 oktober alvast in je agenda en meld je aan via de TON-app of via onderstaand formulier.

De Nederlandse Filmacademie is gevestigd aan het Markenplein 1 in Amsterdam (vlakbij het Waterlooplein). Bekijk hier de routebeschrijving met de auto of openbaar vervoer.

Dit event is exclusief voor leden en genodigden van The Other Network en Young Global People.