The Other Network https://theothernetwork.nl Het multiculturele businessnetwerk van Nederland Thu, 27 Dec 2018 11:15:48 +0000 nl hourly 1 Bilal Chicken https://theothernetwork.nl/partners/bilal-chicken/ https://theothernetwork.nl/partners/bilal-chicken/#respond Fri, 09 Feb 2018 14:44:34 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1653 Bilal Chicken, dochteronderneming van de Bilal Group, is in 1989 in Nederland opgericht. Bilal Chicken heeft op het gebied van gevogelte-producten niet alleen in Nederland, maar in heel Europa een vooraanstaande positie. Bilal Chicken, specialist in de verwerking en productie van de gevogelte-producten, houdt de volledige productie binnen haar eigen organisatie, waarbij rekening wordt gehouden met de “halal” principes en waarbij de hoge normen op het gebied van hygiëne en kwaliteit in acht worden gehouden. Om de voedselveiligheid op het allerhoogste niveau te kunnen waarborgen wordt samengewerkt met laboratoria.

Bilal Chicken garandeert de consument kwalitatief hoogwaardige producten door voortdurende vernieuwingen in het productieproces. Dankzij ons systeem van traceability kunnen de gevogelte-producten vanaf de broederij tot aan het uiteindelijke verkooppunt worden gevolgd. Onze gevogelte-producten worden via ons koelwagenpark dagvers geleverd aan onze klanten.

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/bilal-chicken/feed/ 0
De Nederlandsche Bank https://theothernetwork.nl/partners/de-nederlandsche-bank/ https://theothernetwork.nl/partners/de-nederlandsche-bank/#respond Fri, 09 Feb 2018 13:47:31 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1641 De Nederlandsche Bank (DNB) is centrale bank, toezichthouder en resolutieautoriteit. DNB zet zich in voor een stabiel financieel stelsel: stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer. In al haar taken geeft DNB invulling aan haar missie: werken aan vertrouwen. DNB maakt zich sterk voor financiële stabiliteit en draagt daarmee bij aan duurzame welvaart in Nederland. Veel werk doet DNB in Europees verband: met de Europese Centrale Bank en de nationale centrale banken en toezichthouders van de eurolanden. Multidisciplinair, in een internationale context.

DNB is een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid – wát we doen, doet er toe. We willen een diverse organisatie zijn –  een afspiegeling van de samenleving – én open staan voor andere perspectieven. Kortom, een organisatie die midden in de maatschappij staat.

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/de-nederlandsche-bank/feed/ 0
CSO International https://theothernetwork.nl/partners/cso-international/ https://theothernetwork.nl/partners/cso-international/#respond Mon, 05 Feb 2018 15:41:30 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1588 CSO International is een internationaal opererende organisatie die zich volledig heeft toegelegd op risicomanagement. Zowel particulieren als ondernemingen kunnen bij CSO International terecht voor de inventarisatie van risico’s, adviezen om doelgericht met risico’s om te gaan om zo het behalen van (bedrijfs)doelstellingen te vergroten. Daarnaast begeleidt CSO International bedrijven bij de aanvraag van bedrijfsfinanciering. Dit gebeurt – met de eisen van de financiers als uitgangspunt – vanuit een integrale visie op uw onderneming. Ook onderhandelen wij met de financiers over de meest gunstige condities.

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/cso-international/feed/ 0
Ansbertus https://theothernetwork.nl/partners/ansbertus/ https://theothernetwork.nl/partners/ansbertus/#respond Thu, 23 Nov 2017 13:14:00 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1505 Ansbertus is een no-nonsense juristenpraktijk. Ontzorgen is onze kracht. Wij zijn sterk in het beantwoorden en oplossen van complexe juridische vraagstukken. Door onze eigenzinnige werkwijze behalen onze juridische professionals telkens baanbrekende resultaten. Wat maakt ons nog meer uniek? Wij bannen het uurtje factuurtje en hanteren een unieke no cure less pay formule.

Door onze snelle en succesvolle werkwijze gecombineerd met gedegen kennis van zaken spannen wij ons in om telkens het beste resultaat te behalen.

Ook voor uw buitenlandse juridische vraagstukken kunt u bij ons terecht. Wij zijn momenteel in 6 landen actief. Kortom voor gedegen juridisch advies en ondersteuning is Ansbertus de partner die niet mag ontbreken.

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/ansbertus/feed/ 0
Engage & Grow https://theothernetwork.nl/partners/engage-grow/ https://theothernetwork.nl/partners/engage-grow/#respond Mon, 23 Oct 2017 09:10:43 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1495 In Nederland voelt slechts 9 procent van de werknemers zich actief betrokken bij de organisatie waar zij werken, 80 procent doet wat hen gevraagd wordt maar zet geen stapje extra, en 11 procent is zelfs actief niet betrokken (onderzoek van Gallup in 2013). Dit kost veel geld en gaat ten koste van groei, werkgelegenheid en het algemeen welbevinden. Een hoog ‘Employee Engagement’ is de snelste en meest effectieve manier om organisaties te transformeren naar hogere productiviteit en winstgevendheid en een plezierige en stimulerende cultuur.

Met Engage & Grow werken wij met teams binnen organisaties aan het vergroten van de betrokkenheid. Wij bieden geen traditionele training maar een nieuwe manier van ‘groepsactivering’, die wereldwijd zeer goede resultaten boekt. Met verschillende programma’s variërend van 6 weken tot 1 jaar werken onze coaches aan meer plezier én rendement binnen organisaties. Met een meting vooraf en achteraf maken wij het resultaat zichtbaar.

www.engageandgrow.nl

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/engage-grow/feed/ 0
ActionCOACH https://theothernetwork.nl/partners/actioncoach/ https://theothernetwork.nl/partners/actioncoach/#respond Mon, 23 Oct 2017 08:33:56 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1491 ActionCOACH is ’s werelds nummer 1 business coaching bedrijf met bijna 1.000 business coaches in 70+ landen. Al 24 jaar coachen wij dagelijks wereldwijd ruim 15.000 MKB-ondernemers bij de ontwikkeling en groei van hun bedrijf. Dit doen we 1-op-1 of met kleine groepen gelijkgestemde ondernemers. Veel ondernemers werken te hard en zijn onmisbaar in hun bedrijf. Wij werken met ondernemers aan de opbouw van een succesvolle winstgevende onderneming die wél zonder hen kan werken. Onze aanpak is resultaatgericht en bewezen succesvol. Onze business coaches worden intensief getraind en hebben een passie voor het helpen van ondernemers en hun team.

www.actioncoachnl.com

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/actioncoach/feed/ 0
‘Ik ben regelmatig onderschat op mijn afkomst’ https://theothernetwork.nl/interview/ik-ben-regelmatig-onderschat-op-mijn-afkomst/ https://theothernetwork.nl/interview/ik-ben-regelmatig-onderschat-op-mijn-afkomst/#respond Wed, 14 Jun 2017 14:05:43 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1147 Dervis Demirtas, 39 jaar uit Rotterdam, is de beste multiculturele ondernemer van Nederland. In november won hij deze prijs tijdens de ‘The Other Businessman 2016’ verkiezing van de businessclub The Other Network, een club voor succesvolle, cultureel diverse professionals. De Koerdische ondernemer was verbaasd dat hij werd gekozen. “Ik kwam vanuit Singapore
meteen door naar de wedstrijd. Daardoor kon ik me niet goed voorbereiden. De andere kandidaten konden dit wel.” De prijs ziet hij als een bevestiging dat het goed gaat met zijn bedrijf.

Je bent eigenaar van het bedrijf Medical-X. Kun je daar iets over vertellen?
“Medical-X is een bedrijf dat gesimuleerde trainingsoplossingen ontwikkelt en aanbiedt voor medische opleidingen en instanties. Wij geloven dat artsen getraind moeten worden en dat je dit alleen kunt bereiken door het realisme te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een babyrobot of een complete operatiekamer met een robotpatiënt waar een heel team van artsen kan oefenen. We hebben een assortiment van vijftien verschillende producten en vertegenwoordigen dertig verschillende landen. Onze vestiging zit in Nederland en in Miami.”

Hoe is het idee voor je bedrijf ontstaan?
“Ik heb lucht- en ruimtevaarttechniek gestudeerd aan de TU in Delft, maar ik heb altijd een speciale interesse gehad voor de medische wereld. In het verleden moesten chirurgen oefenen op mensen, dat vond ik eigenlijk niet kunnen. Toen heb ik een uitvinding gedaan voor een speciaal apparaat, een simulator, waarmee chirurgen operaties kunnen trainen en voorbereiden.”

” In groep zeven werd ik regelmatig geslagen door een leraar. Een andere leraar zag het gebeuren en greep niet in ” 

Waarom heb je de prijs voor beste multiculturele ondernemer gewonnen?
“Er is veel op mij gestemd, door zowel het publiek als de jury. Er werd gekeken naar welke bijdrage je levert aan de maatschappij. In mijn vakgebied help ik veel mensen. Mijn droom is om te werken in gebieden waar de medische zorg nog niet zo ver is, zodat we bijvoorbeeld de babysterfte kunnen terugbrengen. Daarnaast kijken ze ook naar hoe je business is. Werk je mee aan diversiteit? Mijn bedrijf heeft een heel divers personeelsbestand. Ik beoordeel mensen niet op kleur, geloof of geaardheid. Ik kijk naar wat ze kunnen en hoe ze zichzelf presenteren.”

Heb je zelf vroeger te maken gehad met beoordelingen op basis van je afkomst?
“Ja, dat is een van de redenen geweest dat ik een eigen onderneming wilde. Dan hoef je daar niet tegenaan te lopen. Voordat ik mijn bedrijf startte heb ik echt veel gesolliciteerd, maar ik kreeg nooit de baan. Ik verdiende mijn geld door op de gang in mijn studentenhuis mensen te knippen, thaibokslessen te geven en mensen tips te geven bij het sporten. Op een gegeven moment bouw je een netwerk op en dan kom je wel ergens binnen.”

” Soms is het beter om tegen de stroom in te gaan “

Zie je jezelf als een succesvolle allochtoon?
“Ja, als je kijkt naar de tegenslagen die ik heb gehad in vergelijking met Nederlandse jongeren, dan ben ik een succesvolle allochtoon. Ik ben altijd door blijven gaan en heb nooit opgegeven.”

Kan je iets vertellen over deze tegenslagen?
“Ik heb best veel te maken gehad met racisme en discriminatie. Vroeger zat ik op een vrij witte basisschool. Ouders van witte kinderen vonden het niet prettig als wij met hun kinderen buiten speelden. Daarom liet de leraar ons binnen in de pauze. We moesten zelfs aan aparte tafels zitten. In groep zeven werd ik regelmatig geslagen door een leraar. Een andere leraar zag het gebeuren, maar greep niet in.”

Hadden deze tegenslagen ook wel eens te maken met je Koerdische afkomst?
“Ja, ik kreeg wel eens opmerkingen van mensen dat Koerdistan niet bestaat of dat Koerden bepaalde dingen niet kunnen. Als kleine jongen komt dat toch wel op je af. Ik ben vroeger regelmatig onderschat op mijn afkomst. Ik weet nog wel mijn eerste ontmoeting met een klant. Hij zei toen: ‘je bent een buitenlander’. Toen keek ik hem aan en zei ik: ‘maakt dat iets uit dan?’ Gelukkig heb ik van huis uit altijd geleerd om sterk in jezelf te geloven. Ook al zeggen mensen andere dingen, laat je niet onderdrukken. Bewijs dat je het wel kan. Als iemand nu tegen mij zegt: ‘het lukt niet, geef op,’ dan neem ik daar geen genoegen mee. Ik blijf net zolang doorgaan totdat ik een oplossing heb.”

Zie je jezelf als een rolmodel voor allochtone jongeren?
“Ja zeker, ik wil dat voorbeeld ook wel zijn. Als zij een rolmodel hebben waarin ze zichzelf kunnen identificeren, dan is de kans groter dat deze jongens en meisjes hun best gaan doen en meer bereiken. Je hebt teveel rolmodellen die op de hoek van de straat staan. Er ontbreken rolmodellen die ‘in the picture’ staan bij de nieuwe generatie jongeren. Ze zijn er wel, maar het is te weinig. In mijn eigen netwerk probeer ik jongens en meisjes echt te motiveren. Als ze vragen hebben, dan probeer ik ze te beantwoorden. Soms spreek ik ze ook wel eens aan op straat om ze te vertellen wie ik ben en dat het ook anders kan.”

” Loop niet mee met de hele meute, maar probeer je eigen persoonlijkheid te creëren “

Heb je tips voor hen?
“Geef nooit op, blijf doorzetten. Ook als je denkt dat het niet gaat lukken. Probeer anders te zijn. Loop niet mee met de hele meute, maar probeer je eigen persoonlijkheid te creëren. Kom uit de spiraal van negativiteit. Ga niet met die flow mee. Soms is het beter om tegen de stroom in te gaan.”

Bron:  Voorbeeld-Allochtoon, 19 januari 2017
Tekst: Melissa Zevenbergen

]]>
https://theothernetwork.nl/interview/ik-ben-regelmatig-onderschat-op-mijn-afkomst/feed/ 0
‘Geef nooit op’ https://theothernetwork.nl/interview/mashad-bani-aman-the-other-manager-2016-geef-nooit-op/ https://theothernetwork.nl/interview/mashad-bani-aman-the-other-manager-2016-geef-nooit-op/#respond Wed, 14 Jun 2017 13:04:46 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1140 Hij werd in december 2016 door The Other Network uitgeroepen tot The Other Manager 2016. Mashad Bani-Aman (45), senior consultant bij Accenture, is een voorbeeld van een vluchteling die succesvol is geïntegreerd in Nederland. ‘Mijn advies is: geef nooit op.’

Op zijn dertiende vluchtte Mashad Bani-Aman van Iran naar Turkije. Alleen. Het gezin waaruit hij kwam was door oorlog uiteengescheurd. Nog net geen zeventien vluchtte hij naar Nederland. Hij woonde drie maanden in een azc en kwam daarna in een Amsterdams pleeggezin terecht. Na een intensieve taaltraining startte hij in de eersteklas van het vwo. Met hulp van de directeur van de school en een leraar Nederlands slaagde hij erin om in één jaar door te stomen naar vwo-5. Op zijn twintigste behaalde hij zijn diploma en ging hij informatica studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Later behaalde hij een MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Inmiddels is hij 45. Hij is ondernemer geweest en heeft verschillende banen gehad. Nu werkt hij als senior manager bij Accenture, een adviesbureau op het gebied van strategie, consultancy, digital, technologie en operations. Eind van dit jaar hoopt hij partner te worden. The Other Network, een businessclub voor succesvolle, cultureel diverse professionals die geloven in de kracht van diversiteit, riep hem uit als The Other Manager 2016.

Coach en rolmodel
‘Hoe ik zo ver ben gekomen? Ik denk doordat ik het maximale uit mijn leven wil halen, ook al moest ik het alleen doen. De combinatie van de beste willen zijn en zelfdiscipline hebben, daar kom je heel ver mee. Op cruciale momenten heb ik hulp gehad van mensen die vertrouwen in mij hadden, maar wat ik echt gemist heb, is een rolmodel of coach die me raad had kunnen geven, bijvoorbeeld over mijn studiekeuze. Als ik het over zou kunnen doen, zou ik econometrie gaan studeren. Maar er was niemand die het daar met mij over had.’ Daarom probeer ik nu zelf een coach en rolmodel te zijn voor jonge vluchtelingen. Ook binnen Accenture. In de top van ons bedrijf zitten relatief weinig mensen met een niet-Nederlandse afkomst. Als ik straks partner ben, kan ik laten zien dat het mogelijk is om dat te bereiken.’

Op het moment dat we ons als slachtoffers gedrágen, vóelen we ons ook echt slachtoffer

‘Door een paar goede coachinggesprekken kun je mensen jaren vooruit helpen. Ik vertel hen bijvoorbeeld wat mijn basisprincipes zijn. De eerste is: doe elke dag je best. De ene dag kan goed zijn, de volgende dag slecht, maar blijf elke dag je best doen om er een mooie dag van te maken. Mijn tweede basisprincipe is: verloochen je afkomst niet, geloof in jezelf. Ik kom uit Teheran, mijn vader was arts, mijn moeder onderwijzeres en ik heb drie broers en zussen.’

Zelfvertrouwen
Een vluchteling moet zich vaak meer bewijzen dan iemand die in het land zelf is geboren. ‘Mensen hebben nu eenmaal onbewuste vooroordelen over migranten en zwarten. Ik zeg altijd: laat zien wie je bent. Als je niet veel zelfvertrouwen hebt, bluf dan maar een beetje. Dan komt dat zelfvertrouwen namelijk vanzelf. Fake it till you make it. En als je een keer onderuit gaat, sta gewoon weer op. Als iemand klaagt, zeg ik: wat heb je nodig om verder te komen of je volgende stap te maken? Op het moment dat we ons als slachtoffers gedrágen, vóelen we ons ook echt slachtoffer. Het is een selffulfilling prophecy. Daarom: doe je best en geloof in jezelf. Dan zal je zien dat je kunt bereiken wat je wil. Mijn advies is simpel: geef nooit op.’ ‘Ik ben me in de afgelopen dertig jaar echt Nederlander gaan voelen. Als ik na een reis terugkom op Schiphol, ben ik weer thuis. Waarschijnlijk zal ik nooit zonder accent Nederlands spreken, maar dat geldt ook als ik Perzisch of Engels spreek. Ik ben hier gesetteld en geïntegreerd. Ik accepteer de tradities en ik word geaccepteerd zoals ik ben. De bottom-line is dat mensen elkaar in hun waarde laten, inclusief de diversiteit die daarbij hoort.’

Bron: SERmagazine, februari 2017
Tekst: Corien Lambregtse
Foto: Christiaan Krouwels

]]>
https://theothernetwork.nl/interview/mashad-bani-aman-the-other-manager-2016-geef-nooit-op/feed/ 0
Adam&Siam https://theothernetwork.nl/partners/adamsiam/ https://theothernetwork.nl/partners/adamsiam/#respond Wed, 14 Jun 2017 09:00:45 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1127 Adam & Siam, geopend in september 2016, in het centrum van Amsterdam, staat garant voor een bruisend avondje uit! Een omgeving met een rijke historie die je laat ontdekken hoe de Nederlandse en Aziatische cultuur elkaar omarmen en versterken in eten, ambiance en cultuur. Een verrassende omgeving waar ‘West meets East’, ‘culture meets kitchen’ en waar Amsterdam Azië omarmt! Zeven dagen per week is het historische pand, met ingangen aan het Rokin en de Nes, geopend van 12.00 tot 01.00 uur.

Naast de wisselende kunstexposities kunt u genieten van een rijk gevulde tafel met een ontdekkingstocht aan smaken; origineel en puur! Kiest u voor ‘Adam’s Choice’: Rib Eye of laat u zich verrassen door ‘Siam’s Choice’ en favoriet van tante Jopie: Pad Nam Prik Pouw?

Neem de tijd, ontspan en ontdek wat het menu en fraaie onderkomen aan verrassingen voor u te verbergen heeft! Kijk op adamsiam.nl voor meer informatie.

Jason Delhaye is naast eigenaar van Adam & Siam ook het gezicht van Thai Restaurant Bangkok Amsterdam en Laren. Zijn tante Josephine (beter bekend als tante Jopie) heeft, samen met haar man Jan, in de jaren tachtig het tweede Thaise restaurant van Amsterdam opgericht. Sinds 2000 heeft Jason het roer overgenomen en zet sindsdien, naast het restaurant in Amsterdam, nu ook de traditie voort in Laren (geopend in juli 2015). Kokkin Poosaithong Duangduan (Poo) zwaait al twintig jaar de scepter in de keuken. Haar keukenteam bestaat uit familieleden uit Thailand die zijn opgeleid door Poo om u kennis te laten maken met de veelzijdige Thaise keuken, waar verse ingrediënten en specerijen centraal staan. Kijk op bangkok.nl voor meer informatie.

]]>
https://theothernetwork.nl/partners/adamsiam/feed/ 0
“Het is heel belangrijk om een eigen netwerk te hebben” https://theothernetwork.nl/interview/jorgen-raymann-als-ondernemer/ https://theothernetwork.nl/interview/jorgen-raymann-als-ondernemer/#respond Wed, 03 May 2017 12:29:41 +0000 https://theothernetwork.nl/?p=1024 Alhoewel Jörgen Raymann werd geboren in Nederland groeide hij op in Suriname. Jörgen is vanaf zijn 20ste ondernemer. Na zijn studie economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam ging hij emigreren naar Suriname, waar hij zijn eigen restaurant runde. Daar verzorgde Jörgen meerdere diners voor cabaretiers uit Nederland.

Sinds 1999 is Raymann actief op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde het televisieprogramma Zo Raymann en (voorheen) de Comedy Factory bij de NPS (nu NTR) op Nederland 1. Ook treedt hij op in het theater. Eigenlijk te veel om op te noemen. Op 21 augustus 2012 werd hij door vredesorganisatie IKV Pax Christi benoemd tot Minister van Vrede.

To the point en inspirerend
Jörgen heeft als geen ander bewezen dat hij een ondernemer in hart en nieren is.  Als spreker kan Jörgen als geen ander zijn betrokkenheid bij de samenleving laten zien en hoe hij mensen daarbij stimuleert hun mindset te veranderen. Zijn speeches zijn to-the-point en inspirerend!  Vanaf 2005 is Jörgen een inspirerende Motivational  speaker. Ook als dagvoorzitter bij events en trainingen worden de nodige onderwerpen snel, met humor en doelgericht overgebracht naar het publiek. Als presentator praat hij de boel aan elkaar en blijft hij de aandacht houden van het publiek door zijn charmes en zijn lach.

Sinds 2005 is Raymann ambassadeur van Unicef, evenals Trijntje Oosterhuis, Edwin Evers,Ranomi Kromowidjojo , Monique van de Ven en Paul van Vliet. In 2007 startte hij het project “ Verder leren dan je neus lang is” , naar aanleiding van de verhoging van de leerplichtige leeftijd tot 18 jaar. Raymann is lid van het comité van aanbeveling van de Stichting Kunstwerken Leo Glans en  zit in Raad van Toezicht van Right About Now. Jörgen is onder andere festivaldirecteur van “ dias latinos”  een outdoor festival dat op 31 juni en 1 en 2 juli in Amersfoort gehouden wordt. Dit outdoor festival is een festival met verschillende podia met  Latijns-Amerikaanse en Caraïbische muziek. Een podium speciaal voor jongeren. Op 17 december wordt ook aandacht besteed aan het goede doel dat door de organisatie van het vernieuwde festival wordt gesteund, onder de noemer Viva la Vida. Jörgen is ook sinds kort gestart met het radio programma “Ask Me Anything” bij BNR radio, waar hij Ruud Wild opvolgt.

Zichtbaarheid van allochtone professionals
Sommige media doen het goed. RTL is daar een voorbeeld van. Daar worden regelmatig  programma’s uitgezonden door allochtone professionals. De publieke omroep doet het naar mijn mening het slecht. De Media wordt eigenlijk bestuurd door de Nederlanders zonder migratie achtergrond die natuurlijk hun eigen netwerk benaderen. Daardoor worden de “exotische producten niet geleverd”. Met andere woorden “Nederlanders mét een migratie achtergrond”  worden niet altijd benaderd.

Mijn netwerk benaderen
Ik ben wel programmamaker maar niet de man om perse allochtonen in de picture te zetten. Ik gun alle Nederlandse professionals hun business en als het een professional is zal hij zeker een doorbraak maken maar het moet je natuurlijk ook gegund worden. Bij radio BNR zal ik zeker een bijdrage leveren om mijn netwerk te benaderen, maar ook in mijn netwerk kijk ik naar professionals en niet of het een allochtoon is of een witte man. Wel wordt er vaak aan mij gevraagd of ik een allochtone professional kan voordragen wat ik dan ook graag doe. Maar dat is vanwege zijn expertise en niet alleen vanwege zijn etnische afkomst.

Startende ondernemer
Ik ben wat onbeholpen gestart  als ondernemer. Er kwam zoveel op mij af zoals contracten en bijvoorbeeld je eigen administratie doen wat heel erg essentieel is als startende ondernemer. Je start en neemt een sprong in het diepe en door vallen en opstaan leer je waar de valkuilen liggen. Ik heb het ondernemerschap destijds onderschat en ik heb door schade en schande letterlijk veel moeten bijstellen om mijn weg te vinden. Ik ben nu 50 en startte als ondernemer rond mijn 27ste. Jörgen verteld lachend dat hij een stuk productiever is geworden en heel veel projecten heeft opgestart. Het heeft nu met leeftijd en ervaring te maken. In de afgelopen jaren werd ik ook op de voet gevolgd. Ik ben een toegankelijke ondernemer en laat mij niet gek maken. Vanuit de overheid werd er gezocht naar diversiteit en daarvoor moest het beleid van de media bijgesteld worden. Er zal wel een stukje gunfactor hierin zijn, maar ik heb keihard gewerkt. Het was natuurlijk niet omdat ik een kleurtje had, maar ook omdat ik een professional ben in mijn vak. Van 2001 tot 2014 heb ik het langste, het late programma gehad. Ik heb keihard gewerkt destijds om mijn positie op de markt te positioneren. Vanaf 2001 tot vorig jaar was het voor mij “normaal” om 7 dagen in de week te werken. Ik heb zelf mijn positie gecreëerd als ondernemer en ben een doorzetter.

Maatschappelijke bijdrage
Ik zit in het bestuur van het Oranje Fonds en de Surinaams-Caraïbische netwerk organisatie Dat Ding Van Ons. Binnenkort ga ik ook in het bestuur van de Suriprofs (Surinaamse voetballers) zitten. Ik lever dus ook een bijdrage aan de samenleving met betrekking tot goede doelen en op maatschappelijk niveau. Vorig jaar heb ik een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Ik heb in de loop van tijd een behoorlijk groot netwerk opgebouwd en er gaan steeds weer deuren open.

Initiatief van The Other Network
Het is heel belangrijk om een eigen netwerk te hebben en om te laten zien dat wij professionals ook breder zijn dan alleen op zakelijk niveau. Het is zeker ook een breed netwerk dat zijn bijdrage levert aan de samenleving en ondersteuning geeft aan elkaar. Men motiveert elkaar ook en coacht jongere talentvolle ondernemers. Het is toch fijn dat The Other Network het initiatief neemt om de multiculturele ondernemers op de kaart te zetten? Ik denk dat The Other Network ook verbindend kan werken naar andere netwerkorganisaties in Nederland.

Tips jongeren
Iedereen is ondernemer ook al wordt je betaald door een werkgever. Wees bewust wat je wil en doe het vanuit je hart. Je werk moet jouw passie zijn. Doe geen dingen waar je niet achter staat of omdat het een trend is. Start je met een onderneming, laat je dan goed informeren en onthoud dat je 24 x 7 een ondernemer moet zijn, niet opgeeft en blijft doorzette!  Vallen zal zeker gebeuren maar opstaan maakt jou een gewaardeerde ondernemer.

Favoriete quote
Jörgen heeft een oud Japanse gezegde als quote: “Vision without acting is like dreaming. But acting without vision is a nightmare”. Als je iets wilt doen moet je een visie voor ogen hebben. De wereld maken zoals jij het wil hebben.  Heb je een visie, en je doet er niets mee, dan ben je aan het dromen als het ware. Ga je dromen achterna! Als je een onderneming gaat starten zonder een visie gecreëerd te hebben dan wordt het een nachtmerrie! Mijn eigen spreuk is dat de definitie van respect voor de ander is “ dat je de ander gunt wat jijzelf ook gunt”

Bron: The Other Businessman magazine 2016
Tekst: Diane Vlet

]]>
https://theothernetwork.nl/interview/jorgen-raymann-als-ondernemer/feed/ 0